Een vraag stellen of direct advies nodig? Bel 0313 422 795

Heeft u vragen of direct advies nodig? Bel ons op 0313 422 795 of mail naar [email protected]

Aangifte Omzetbelasting

 

Over de omzet zal in de meeste situaties Omzetbelasting berekend en afgedragen moeten worden. Het normale tarief bedraagt op dit moment 21 %, het verlaagde tarief 6 %. Vanaf 2019 zal het verlaagde tarief worden verhoogd naar 9 %. Eenmaal per maand, kwartaal of jaar dient u de aangifte Omzetbelasting in. Welk tijdvak er voor u van toepassing is hoort u van de belastingdienst. Dagelijks ontvangen wij vragen van klanten over de Omzetbelasting.

 

  • Over welk bedrag moet ik de belasting berekenen, tegen welk tarief?
  • Welke omzetbelasting kan ik terugvragen en hoe moet de factuur er uit zien?
  • Kom ik in aanmerking voor de kleine ondernemersregeling, en zo ja, wat zijn de voorwaarden.
  • Hoeveel moet ik berekenen over het privégebruik van mijn auto.
  • Mag ik de BTW op consumpties terugvragen?

 

De aangifte omzetbelasting kunt u 

 

Aan ons uitbesteden

 

  • U heeft er voor gekozen om de boekhouding uit te besteden aan ons kantoor. In dat geval zullen we deze regels omtrent de Omzetbelasting juist toepassen en u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Als er zaken zijn die aandacht verdienen, dan hoort u dat van ons. Wij dienen tijdig de aangifte in en u krijgt van ons een kopie van deze aangifte met het te betalen of terug te ontvangen bedrag.
  • U verzorgt zelf uw boekhouding en vraagt ons de BTW aangifte in te dienen aan de hand van de door u aangeleverde gegevens. We lopen voor u de administratie door en geven aan waar er verbeteringen zijn door te voeren. Wij dienen tijdig de aangifte in en u krijgt van ons een kopie van deze aangifte met het te betalen of terug te ontvangen bedrag.

 

Zelf doen

 

  • U houdt de boekhouding zelf bij en doet zelf aangifte Omzetbelasting. We staan u bij met adviezen en zullen uw vragen beantwoorden. Naar keuze controleren we de Omzetbelasting voor u, nog voordat u de aangifte inzendt.

 

Te allen tijde maken wij bij het opmaken van de winstaangifte en/of jaarrekening, een totaaloverzicht van de Omzetbelasting over een heel jaar. Als er teveel of juist te weinig is afgedragen, dienen we op voorgeschreven wijze een suppletie aangifte in.

Ondernemers die slechts specifiek in de wet benoemde vrijgestelde prestaties leveren, hoeven geen Omzetbelasting te berekenen. De wet en regelgeving op het gebied van de Omzetbelasting is soms ingewikkeld en wijzigt voortdurend. 

 

Bekijk wat onze klanten over ons zeggen