Fiscaal Advies

Wat voor de één een noodzakelijk en bruikbaar fiscaal advies is, is voor de ander al lang gesneden koek. Een goed fiscaal advies is toegespitst op de vraag van de ondernemer. Bij ons kan iedereen terecht, ongeacht de eigen kennis en ervaring.

Een advies voor een starter zal anders luiden dan een advies aan een ondernemer die al “langere tijd in de markt staat”

 

Omzetbelasting (BTW)

Voor de startende ondernemer is het van belang te weten: Wanneer is de kleine ondernemersregeling (KOR) van toepassing en hoe ga ik daar het beste mee om? Wat zijn de voorwaarden waaronder ik BTW kan terugvragen en welk tarief moet ik rekenen op mijn nota’s, zijn er vrijstellingen van toepassing. Wat betekent het als ik de BTW moet verleggen?

De wet op de Omzetbelasting is langzamerhand zeer ondoorzichtig geworden met allerlei uitzonderingen, aanpassingen, verschillende tarieven en een grote diversiteit aan prestaties. Niet zelden heeft men te maken met meerdere tarieven binnen één onderneming.

Ook met minder voorkomende vragen over de Omzetbelasting kunt u bij ons terecht. Denk bijvoorbeeld aan het aftrekrecht in de Omzetbelasting voor een stichting die subsidie ontvangt van de overheid en de voorbelasting wil aftrekken. Welke mogelijkheden zijn er en welke acties zijn hiervoor nodig?

 

Overige belastingen

Indien u inmiddels een aantal jaren een onderneming heeft, vraagt u zich misschien af of de juiste ondernemingsvorm nog wel dezelfde is als bij de start van het bedrijf. Soms is het tijd om de eenmanszaak in te brengen in een BV. Wat dat echter voor u als ondernemer betekent en met welke veranderingen u te maken krijgt, leggen we graag aan u uit. We berekenen aan de hand van de gegeven cijfers de fiscaal meest optimale vorm én onderzoeken daarnaast ook de andere aspecten. Denk bijvoorbeeld aan schaalgrootte, aansprakelijkheid,   continuïteit en misschien wilt u pensioen opbouwen binnen de eigen BV.

De grens waarbij de eenmans-BV fiscaal interessant wordt, ligt al lang niet meer rond de vroeger wel gehanteerde € 100.000,-. De grens is veelal hoger en afhankelijk van de persoonlijke situatie, inkomensbehoefte, eigen woningrente, alimentatieverplichtingen etc. Voor de IB ondernemer; de eenmansondernemer, zzp’er, personen werkzaam binnen maatschap of v.o.f., zijn er zeer veel fiscale voordelen. Denk aan de zelfstandigenaftrek, de MKB winstvrijstelling, de Fiscale oudedagsreserve en met de start kan gebruikt worden gemaakt van vrije afschrijvingen. Voordat u deze voordelen opgeeft, is het verstandig eerst een goed advies te vragen.

In een persoonlijk gesprek kunnen we bespreken wat ons kantoor voor u kan betekenen op het gebied van fiscaal advies. Naast dat fiscaal advies nemen we door wat er mogelijk nog meer en met name beter geregeld zou kunnen worden binnen uw onderneming.